Routebeschrijving

 VANUIT NEDERLAND De snelste route is via Parijs, maar dit is ook de meest filegevoelige. Via Antwerpen, Gent en Lille rijd je richting Parijs Bij Parijs richting Lyon aanhouden, je komt dan even op de wisselstrook naar de A3, daar meteen rechts houden en na ongeveer 800 meter de A104 op richting Lyon. Dat is de buitenste ring rondom Parijs (en van alle mogelijkheden het minst filegevoelig). Houd voortdurend de A104 richting Lyon aan. Na ongeveer 45 minuten (bij normaal verkeer) zie je borden naar de A6 richting Lyon. Neem die afslag. Na ongeveer twintig minuten op de A6 neem je de afslag A77 richting Nevers. Na bijna 100 km, na de péage bij Cosne sur Loire, gaat de snelweg langs Pouilly sur Loire. Neem vervolgens afslag 26 Narcy. Via twee rotondes neem je de weg richting Premery (D38). In Premery vervolg je de D38 richting St. Saulge. Na ongeveer 13 km ga je linksaf  richting het Etang de Merle. (dit is de D181). Je passeert een camping en aan weerszijden een meer (Etang du Merle). Voorbij het meer komt er een (kleine) splitsing, waarbij Crux la Ville naar rechts is. Dat aanhouden (met de weg mee). Na een bochtige drie kilometer kom je op een grote kruising waar je linksaf gaat, richting Crux-la-Ville en St. Réverien. Vervolgens neem je de derde weg links. Op die kruising naar Cloiseau staat Les Biches aangegeven. Je rijdt door het gehucht, helemaal tot het eind. Vanaf de brievenbussen en vuilniscontainers aan je linkerhand passeer je nog een huis rechts. Na een laatste scherpe bocht ligt het huis rechts voor je. Je  kunt de auto aan de linkerkant parkeren.

PARIJS VERMIJDEN Rijd vanaf Antwerpen, Gent en Lille richting Parijs, maar neem vlak na Lille de afslag naar Reims (A26), vandaar naar Troyes. Vanaf daar rijd je over provinciale of nationale wegen. Het beste kun je richting Tonnerre en dan Vezelay aanhouden. Dat is de snelste en zeker de mooiste route. De navigatie stuurt je wellicht via Auxerre (N77). In Auxerre de N151 richting Clamecy nemen. In Clamecy niet richting Varzy /Premery rijden (dat is om) maar rijd door het centrum en pak de D23 richting Brinon-sur Beuvron, dat is een mooie weg die door de vallei van het riviertje de Beuvron loopt. Vanaf Brinon-sur-Beuvron de D34 aanhouden, in Saint Réverien volg je de borden Crux-la-Ville. Nadat je uit het bos komt passeer je eerst rechts de afslag naar de Moulin d’ Aron, dan de afslag naar Challue. Neem de volgende afslag rechts =Cloiseau). Je vervolgt deze weg door het gehucht Cloiseau, helemaal tot het eind. Vanaf de brievenbussen passeer je nog een huis rechts. Daarna, na de laatste steile bocht ligt het huis rechts voor je. Je kunt de auto aan de linkerkant parkeren.

Als je op een navigatiesysteem rijdt, kun je het beste als plaatsnaam Crux-la-Ville intikken en als straatnaam Cloiseau. Hier vind je een plattegrond van de omgeving van Les Biches en hier vind je een satellietfoto van Cloiseau op Google Maps.

Scroll naar boven