Winkels en terrasjes

Winkels en terrasjes De dichtstbijzijnde winkels bevinden zich in St. Saulge (6 km). Daar is een uitstekende ambachtelijke slager, er zijn twee supermarkten, twee bakkers, een postkantoor, apotheek en een café voor een kop koffie of een glas wijn. Bovendien is er in St. Saulge een hotel met een uitstekend restaurant, Les Légendes.

In Premery (12 km) vind je meer winkels. Dit stadje, vroeger de zomerresidentie van de bisschoppen van Nevers, heeft het grootste deel van haar middeleeuwse ommuring behouden. Van de burcht (14e-17e eeuw) is alleen de 14e eeuwse poort over. De primitief gotische Eglise St. Marcel (13e eeuw) bezit een 15e eeuwse Pieta. Premery heeft een klein museum dat in de zomermaanden aardewerk uit de Nivernais tentoonstelt. Je vindt er een bank en een postkantoor, een grote supermarkt, bakkers en slagers, en een Maison de Presse waar je in de zomer ook Nederlandse kranten kunt kopen. Ook is er een cave, waar je mooie wijnen en streekproducten kunt kopen. Er zijn wat kleine lokale restaurantjes en op zaterdag en dinsdag is er markt. Tweemaal per jaar worden grote brocante markten gehouden.

Voor meer vertier moet je verder rijden. Een grand café met mooi terras vind je in Corbigny (14 km). Dit stadje ligt in het dal van de Anguison, in een vriendelijk heuvellandschap. Winkeltjes, terrasjes, vakwerkhuizen, drie 12e eeuwse vestingtorens en de flamboyant gotische kerk uit de 16e eeuw, met een beeld van Jeanne dÁrc uit 1870, meerder restaurants, maken het stadje aantrekkelijk. In de zomer wordt in de abdij Saint Leonard (gebouwd in de 9e eeuw en in de 18 eeuw in classicistische stijl herbouwd) een jaarlijks klassiek muziekfestival gehouden. Iedere vrijdag is er markt en iedere 2e dinsdag van de maand is er veemarkt. Goed eten kun je bij Le Cepage. Een goede pizzeria vind je ook in Corbigny,  in Rouy (14 km) of  in Chatillon-en-Bazois (22 km). Voor een boekhandel of kledingzaak moet je wat verder rijden naar Nevers (50 km).

De Nièvre ligt dicht bij de Loirestreek.Wijn proeven kan bij de vele caves in Pouilly en Sancerre. Wat verder rijden is het naar de Bourgondische wijnstadjes zoals Beaune, Macon en Nuits Saint-George. Proef eens een kir, een glas witte Bourgondische wijn, met een scheutje crème de cassis. Beroemd in deze streek is het Charolais vlees, van de witte koeien die u in de weilanden ziet staan. In het vakantiehuis ligt een lijst met restaurants in de omgeving en informatie over plaatselijke markten, waar je verse streekkazen, worsten, slakken, paddenstoelen en plaatselijk brood kunt kopen.